Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

  • Dit event is voorbij.

januari 2020

31 januari van 09:00 tot 16:30
€200

Psysense organiseert voor hulpverleners een tweedaagse workshop rond perfectionisme, gegeven door Erna Claes. Deze zal doorgaan op vrijdag 31 januari en vrijdag 14 februari, telkens een volledige dag, van 9h tot 16.30h.

Meer weten »

februari 2020

Supervisie ACT t

10 februari van 13:00 tot 17:00

Het AutismeCentraalTraject (ACT) is een eenjarige opleiding tot expert in autistisch denken en de AutismeCentraalMethodiek. Ze is bedoeld voor professionelen werkzaam in de zorg of het onderwijs (voor alle leeftijden en ontwikkelingsniveaus) en overbrugt de kloof tussen theorie en praktijk. Voor alle geïnteresseerden biedt het AutismeCentraalTraject een uitdaging van het hoogste niveau. Deze pervasieve post-hbo-opleiding linkt een stevige portie kennis aan jouw eigen praktijk.Onze unieke module in de wereld van autismeopleidingen stopt niet bij de deuren van een hoorcollege. Zo…

Meer weten »

Geboeid door perfectionisme

11 februari van 19:30 tot 21:30

                              INFOSESSIE Met de dingen goed willen doen en te streven naar verbetering is uiteraard niets mis. Het kan heel vaak een positieve drive zijn om het beste uit de dingen te willen halen. Wanneer men echter liefst altijd zonder één enkele fout te maken topkwaliteit nastreeft, men steeds een knagend stemmetje van binnen voelt dat het nooit goed genoeg is, men moeite heeft met delegeren omdat men van mening is dat men het zelf beter kan dan…

Meer weten »

Diagnostiek van autisme bij mensen met een verstandelijke beperking

12 februari van 08:00 tot 17:00

Hoe maak je onderscheid tussen de verstandelijke beperking en het autisme, en welke hulpmiddelen zijn. Maar nog belangrijker, wat zijn klinische signalen die je als hulpverlener kan opvangen?

Meer weten »

Emotionele ontwikkeling en autisme

13 februari van 09:00 tot 17:00

Het blijft een uitdaging om mensen met autisme en een verstandelijke beperking in te schalen met de SEO. Is het dan wel zinvol? Hebben we nog niet genoeg informatie? Waarom dan nog inschalen?Kan je de SEO-r² sowieso wel gebruiken bij iemand met autisme en verstandelijke beperking? Hoe pak je die inschaling aan?Waar moet je op letten?Wat weet je nadat je een persoon hebt ingeschaald?Hoe kan je er verder mee aan de slag?

Meer weten »

14 februari van 09:00 tot 16:30

dag 2 voor hulpverleners rond perfectionisme

Meer weten »

Autisme, relaties en zwakbegaafdheid

17 februari van 09:00 tot 17:00

Als begeleider kom je voor verrassende situaties te staan bij mensen met autisme en een zwakbegaafdheid. Vragen rond seksualiteit, intimiteit en aparte noden komen naar voor, zonder dat er kant-en-klare antwoorden rond zijn. Hoe kunnen we hier toch een kader rond creëren?

Meer weten »

Mensen met verstandelijke beperking en psychische kwetsbaarheid begeleiden, een kijk!

18 februari van 13:00 tot 17:00

Mensen met een verstandelijke beperking lijken een grotere psychische kwetsbaarheid te hebben, vaak door a-typisch gedrag te zien zoals agressie, structuurvastheid of aanklampend gedrag. Oorzaak hiervan ligt enerzijds in hun mindere cognitieve mogelijkheden, anderzijds binnen hun grotere emotionele behoeften. Zicht krijgen op deze noden en hierrond ondersteunen kan helpen om met afwijkend gedrag om te gaan.

Meer weten »

Dwang bij mensen met autisme

20 februari van 08:00 tot 17:00

Routines bieden veiligheid, maar zetten je ook vast. Sommige personen mensen met een beperking vertonen herhalingsgedrag. Soms voeren ze heel secuur rituelen uit. Wanneer wordt dit gedrag pathologisch en spreken we over obsessieve-compulsieve stoornis? Wat doe je als dit voor iemand de meest extreme vorm is van veiligheid creëren voor zichzelf? We gaan na wat mogelijke neurologische oorzaken zijn en op welke momenten je best aan de alarmbel trekt. We bespreken hoe je dwang op een veilige manier kan inperken…

Meer weten »

intervisie rond werken als sensibele begeleiders met jongeren met een lage emotionele ontwikkeling

24 februari van 09:00 tot 12:00

stilstaan bij jezelf als begeleider is altijd fijn, maar stilstaan bij jezelf vanuit emotionele ontwikkeling, en de match vinden met de behoeften van je clienten biedt een boost!

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen