Sofie Van Renterghem

Professioneel, rechtuit, vertrouwen, nabij, warm, open, begripvol, zorgzaam, leergierig, een hart voor kinderen en jongeren…

Sofie studeerde in 1998 af aan de Artevelde Hogeschool als kleuteronderwijzeres. Ze werkte ruim twintig jaar met kleuters en kinderen van de lagere school. De laatste jaren op school was ze zorgcoördinator en zorgde ze vooral voor kansarme kinderen en kinderen met extra zorgen en hun netwerk.

Haar passie voor kinderen die het moeilijker hebben dan anderen, heeft gezorgd voor een carrièrewissel. Sofie koos heel bewust om te werken met kinderen met autisme en hun omgeving.

In 2021 studeerde Sofie af aan het Postgraduaat Autisme aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Sindsdien werkt ze heel gedreven als autismecoach voor jonge kinderen. Samen met de ouders gaat ze op weg om de kinderen meer te integreren in de maatschappij door hen tools aan te reiken of door de omgeving aan te passen.

Sinds 2022 is Sofie H.A.P.P.Y.coach. H.A.P.P.Y. is een psychoeducatie programma dat focust op het bevorderen van geluk bij mensen met autisme. Het programma resulteert in een gepersonaliseerd werkboek voor iemand met autisme via activiteiten die evidencebased welzijnsstrategieën op een autismevriendelijke manier concretiseren. 

Sofie biedt individuele coaching voor kinderen en jongeren met autisme en hun netwerk.

 

Ond.Nr: BE 0775.813.522

Te contacteren via: +32 (0)497-10 45 38 of sofieVR@psysense.be